En dag på Kattfoten

07.00 Förskolan öppnar

08.00 Frukost serveras

8.30-9.00 Barnen är i våra miljöer. De leker, undersöker och umgås i våra olika zoner. Ateljén är alltid tillgänglig.

9.00-9.30 Vi samlas antingen i mindre grupper eller i helgrupp. Vi möts i att prata om vad vi gjort eller ska göra. Vi har ibland musik, sång, rörelse eller yoga.

9.30 Fruktstund

9.30-11.00 Projektgrupper – utflykter – inomhuslek – utomhuslek

11.30 Lunch

12.00 Sovvila eller läsvila

13.00 Ateljén – inomhuslek – utomhuslek

14.30 Mellanmål

15.00 Inomhuslek – utomhuslek

17.00 Förskolan stänger (torsdagar ojämna veckor stänger förskolan 16.00)

Utevistelse och utflykt

Att vara utomhus är viktigt för både kropp och knopp och något vi alla tycker om. Vi har vår gård på framsidan där vi har gjort olika zoner med varierande material för barnen. Skapa utomhus ger en ytterligare möjlighet till att få utveckla sin kreativitet så vi har ateljé verksamhet även utomhus. Vi anser att det vi gör inomhus kan vi också göra utomhus så barnen kan få variation i sina lekar och få använda material i olika miljöer.

På vår baksida har vi vår stora naturgård som erbjuder träd, buskar, bär, blommor och klippor. Bra för både sinnet, kreativiteten och motoriken att få vistas i naturen.

Vi går gärna och ofta på olika utflykter. Det kan vara att åka och se en teater, besöka biblioteket, få en konst-workshop på Röda Stens konsthall, hälsa på djuren i Slottskogen, besöka en ny lekplats eller gå på en äventyrspromenad som en kompis får leda.